top of page

Alt om Blæksprutterne

Om foreningen

Blæksprutterne er en selvejende forening i Sønderborg. Foreningen laver frivilligt, socialt arbejde og fungerer samtidigt som et mødested for mennesker, der har fri i dagtimerne.

Om medlemmerne

De fleste medlemmer er førtidspensionister, fleksjobberer, sygemeldte, folkepensionister og lignende - altså mennesker med fri i dagtimerne. De repræsenterer alle aldre og kommer med mange forskellige livshistorier.

Nogle medlemmer har fuldtidsarbejde og kommer derfor kun i Blæksprutterne, når der er arrangementer eller frivilligt arbejde i weekenderne.

De fleste bliver medlem for at finde et socialt samlingspunkt og skabe et nyt netværk af venner og frivillige kollegaer, og for at være en del af en aktiv hverdag i en livlig forening.

Om medlemsskab

For at blive medlem af Blæksprutterne skal du betale kontingent. Det koster 100 kr. om året.

Du betaler første gang når du melder dig ind, og fremover hvert år i marts.

Du skal være medlem af foreningen for at kunne komme i Café Stoppestedet (det daglige mødested), og for at deltage i aktiviteter og udflugter.

Om dit første besøg

Det er altid en god ide at ringe i forvejen, inden du ligger vejen forbi Blæksprutterne. Så er vi klar til at tage imod dig, når du kommer. Du kan også "tage chancen" og bare kigge ind.

Første gang møder du de medlemmer, der er til stede i foreningen, og får en rundvisning i lokalerne. Vi fortæller om de forskellige aktiviteter vi tilbyder, og byder selvfølgelig på en kop kaffe, eller en sodavand. 

Du skal ikke beslutte om du vil være medlem efter første besøg. De fleste vælger at "være med" i hverdagen nogle gange inden de bliver medlem.

For de fleste af os er det svært at komme ind et nyt sted. Mange har derfor en kontaktperson eller en ven med den første gang. Det kan være en rigtig god ide. 

Om frivilligt arbejde

Blæksprutterne har fokus på frivilligt arbejde. Vi vil gerne være med til, at gøre en forskel for borgere i Sønderborg Kommune. Derfor har vi flere frivillige projekter, som vi opfordrer vores medlemmer til at tage del i. 

Som frivillig vælger du selv hvilket og hvor meget frivilligt arbejde du ønsker at deltage i, ligesom du også selv vælger timeantal og tidspunkter.

Som medlem kan du forvente, at vi beder om din hjælp til diverse opgaver. 

Du kan læse mere om vores frivillige projekter under menuen "frivillig" øverst.

Om forpligtelser

Som forening i kommunens hus er Blæksprutterne forpligtiget til, at vedligeholde Skovvej 4 - både inde og ude. Det betyder at vi skal være sammen om, at gøre rent og passe haven. 

Du vælger selv i hvilket omfang du ønsker/kan deltage. 

Medlemmerne er som regel gode til selv at tage initiativ til vedligeholdelsen.

Som medlem af Blæksprutterne er du på ingen måde forpligtiget til, at deltage i frivilligt arbejde. Dog må du forvente at vi af og til opfordrer hertil, da det er en del af foreningens formålsparagraf.

Om hverdagen

Hvad laver man i Blæksprutterne, hvis der ikke er en aktivitet? 

Man skaber sin egen hverdag i Blæksprutterne. Som medlem kan man "komme og gå" som man vil. 

Nogle sidder ved bordet og snakker over en kop kaffe. Nogle er i gang med noget kreativt på egen hånd. En læser avisen, et par er i haven. I køkkenet er en ved at lave en toast. Tre er af sted på en opgave hos en borger, men kommer igen lidt senere. En tænder for radioen. En foreslår et spil... 

Hverdagene er aldrig ens. Man kan risikere at komme til et næsten tomt hus, eller man kan komme til et stop-fyldt hus. Det er meget forskelligt.

Nogle medlemmer kommer næsten dagligt, andre en gang om ugen, og andre igen sjældnere. 

Om Café Stoppestedet

Café Stoppestedet er navnet på vores mødested/køkken. 

Frivillige laver varm mad ca. 2 gange om ugen. Tirsdag eller onsdag kl. 12:00 og igen torsdag aften kl. 18:00.

 

Køkkenet er til fri afbenyttelse. Har du f.eks. lyst til at varme en færdigret, bage en kage, lave en toast eller andet, så er du velkommen til det. 

 

Vi har kaffe/te og sodavand. Som regel også en småkage, eller andet godt.

Om kreative kurser

Se mere under "Værksteder" øverst.

 

For at deltage i vores kreative kurser er det et krav, at du er medlem af Blæksprutterne. Du er velkommen til at være med 2-3 gange, inden du beslutter dig for, om du vil fortsætte og herved blive medlem af foreningen.

Om aktiviteter og udflugter

For at deltage i Blæksprutternes aktiviteter (f.eks. Sankt Hans, bingo eller fotoklub) og udflugter, skal du være medlem af foreningen. 

Du kan finde aktiviteter her på hjemmesiden, i vores facebookgruppe, eller på tavlen i foreningen.

Du skal altid tilmelde og betale i god tid. Når vi tager på udflugt i mini-bus er der plads til max. 12 personer. Du har først sikret dig en plads, når du har betalt.

Du får pengene retur ved sygdom. 

 

Om ansatte

Blæksprutterne har to fastansatte; Ole Stolberg (daglig leder) og Carina Berg (kontorassistent m.m.)Derudover er i øjeblikket ansat en projektleder for "Aktiv Hverdag", Tine Stolberg. Blæksprutterne er også arbejdsplads for 6 mikro-fleksjobbere, som er ansat ved Sønderborg Kommune, men lånt ud til Blæksprutterne.Se mere under "Om os / ansatte" øverst.

Om praktik

Blæksprutterne er et populært praktiksted. Der er typisk 2-3 praktikanter tilknyttet Blæksprutterne. Det kan være "aktivering" som en del af et forløb hos Jobcenteret, eller som en del af et uddannelsesforløb.

 

Vi gør opmærksom på, at vi ikke bruger vores praktikanter som arbejdskraft, som i en almindelig virksomhed. Vi går op i, at praktikanten udvikler de "bløde" egenskaber: selvværd, sociale kompetencer, overvindelse af angst m.m. Blæksprutterne er et godt sted at starte, hvis man ikke er helt klar til arbejdsmarkedet. F.eks. efter en depression eller en livskrise.

Om økonomi

Blæksprutterne modtager tilskud fra Sønderborg Kommune, som dækker udgifter til lønninger og driftsomkostninger.

 

Foreningen søger fonde og modtager støtte via støtteforeningen "Blæksprutternes Venner".

Om bestyrelsen

Bestyrelsen vælges hvert år på generalforsamlingen, der finder sted i marts.

 

Bestyrelsen består af en formand, en næstformand, 3 alm. bestyrelsesmedlemmer og en kritisk revisor. Hertil 3 suppleanter.

Please reload

bottom of page