top of page

TELEFONSTJERNEN

 

"Telefonstjernen" er en forening under Ældresagen. Hver morgen ringer frivillige fra Telefonstjernen til ældre borgere, der er tilmeldt tjenesten, med et såkaldt trykhedsopkald. De spørger borgeren om han har det godt og ønsker en god dag.

Hvis en borger ikke svarer på telefonopkaldet bliver de nærmeste pårørende informeret. Men hvad med de borgere, der ikke har pårørende i nærheden? Her kommer Blæksprutterne ind i billedet...

 

Arbejdsopgaver: Lave trykheds-besøg hos ældre borgere, der ikke svarer på telefonopkald. 9 ud af 10 gange har borgeren overhørt telefonopkaldet, været ude, sovet over sig eller lignende. Der kan dog være situationer hvor borgeren er syg eller har slået sig. Dit job er at sikre dig, at borgeren er uskadt. Derfor kan det nogle gange være nødvendigt at kigge ind igennem alle vinduer og evt. kontakte naboerne. Er der tegn på, at borgeren er syg kan det være nødvendigt at ringe 112. Du skal altid afslutte med, at ringe til Blæksprutterne og fortælle om borgeren. Blæksprutterne giver informationen videre til Telefonstjernen.

 

Arbejdstid:  Imellem klokken 9:00-10:00 hver morgen. Forvent dog kun ca. 1-2 opgaver pr. måned, afhængigt af hvor du bor.

 

Dine kvalifikationer: Du er ansvarlig og kan handle i krisesituationer. Du har bil eller cykel, så du kan komme hurtigt frem. 

 

OBS! Vi gør opmærksom på, at dette er et ulønnet, frivilligt arbejde. Du underskriver ikke en kontrakt, og kan til enhver tid forlade jobbet. 

bottom of page